Hondenweide in centrum van Geel : vanaf 21 mei kunnen liefhebbers van honden terecht op de hondenweide aan de bibliotheek. Hier mogen de viervoeters vrij rondlopen en zich uitleven op boomstammen en speeltuigen. De hondenweide wordt op zaterdag 21 mei officieel geopend door schepen Bart Julliams die om 13.30u het lint doorknipt. De Holvense Hondenschool zet zijn beste voetje en pootje voor met Doggy Dance om 14u.

Een kijkje achter de schermen van archief en bib
Wist je dat de bezoekers van het leescafé dagelijks genieten van verse koffie? En dat er op de eerste verdieping heel wat medewerkers de goede werking van de bib verzorgen? Wist je dat het stadsarchief in totaal zo'n 2,5 km archief bewaart? Of wil je graag weten wat er in het oudste document staat van het stadsarchief, daterend uit van 1391?

De deskundigen van bib en archief delen maar al te graag hun kennis. Kom gerust eens achter de schermen kijken op donderdag 2 juni van 13 tot 15 uur. Inschrijven kan tot 29 mei bij de bibliotheek.

Hoeve- en streekproductenmarkt
Op woensdag 25 mei kan je van de lekkerste hapjes genieten op de eerste hoeve- en streekproductenmarkt. Een avondmarkt van 18u tot 21u, die elke laatste woensdag in mei, juni en juli op het marktplein gepland staat. Maak kennis met het lekkere aanbod van lokale streek- en hoeveproducenten, ontdek de plaatselijke ambachten en geniet ondertussen van animatie en optredens.

Nacht van het (al dan niet) Culinair Genot
Zie je een verrassingsetentje wel zitten, dan kan je inschrijven voor de Nacht van het (al dan niet) Culinair Genot op 28 mei. Speciaal aan deze editie is dat je op voorhand niet weet met wie en waar je terechtkomt. Er zijn twee formules: een Blindeet of Wereldkeuken. Het Blindeet-menu kost 40 euro, het menu van de Wereldkeuken 25 euro. De avond begint om 19u in het cultuurcentrum of op een adres dat je op voorhand krijgt. Inschrijven doe je bij het cultuurcentrum.

Speurneuzen gezocht voor zomerzoektocht
Breng de speurneus in je naar boven, want tot en met 11 september kan je genieten van nieuwe zomerzoektochten. Tijdens de kinderzoektocht zoek je vijftien foto's en los je tegelijkertijd dertig vragen op over een afstand van 2 km. In de zomerzoektocht per fiets ga je op zoek gaat naar zestig foto's die getrokken zijn over een afstand van 19 km. De wedstrijdformulieren koop je bij Toerisme Geel. Ga de uitdaging aan en win een leuke prijs.

Op zoek naar een job?
Op dinsdag 24 mei organiseert Skill BuilderS (SBS) in samenwerking met stad Geel een jobbeurs. Skill BuilderS helpt bedrijven om werknemers te vinden en begeleidt mensen op hun zoektocht naar werk. Op de jobbeurs zijn tal van Kempische bedrijven uit Geel en omliggende gemeenten aanwezig. Ook VDAB, OCMW en JAC (jongerenadviescentrum) zijn van de partij om specifieke vragen te beantwoorden. De jobbeurs vindt plaats in De Waai van 13u tot 18u.

Kinderen lezen voor kinderen
De bib is op zoek naar jongeren vanaf het vierde leerjaar die voorlezen voor jongere kinderen tijdens het voorleeskasteel op zaterdag 2 juli. Je mag zelf een verhaaltje kiezen, maar het moet wel over vakantie gaan. Tijdens een workshop in de maand juni kan je komen oefenen en krijg je voorleestips van een professional. Meedoen is gemakkelijk: gewoon een mailtje sturen naar bibliotheek@geel.be.

Week van de Begraafplaatsen
Van 28 mei tot 5 juni is het de Europese Week van de Begraafplaatsen. De stadsgidsen lieten zich hierdoor inspireren. Ze organiseren een 2 uur durende wandeling op 29 mei. Je brengt een bezoek aan de St.-Dimpnakerk, het kerkhof aan de St.-Dimpnakerk, het Gasthuismuseum en de Britse begraafplaats. De wandeling is gratis en is 3 km lang. Inschrijven is niet nodig, je komt om 14u naar de parking in Laar naast de St.-Dimpnakerk.

Verkeersverbod in Bel op 29 mei
Op 29 mei organiseert KWB Bel de ATB Cross. Daardoor geldt in de volgende straten een verkeersverbod van 7u tot 16u:
- Malosewaver tussen Meerhoutseweg en Bel
- Bel tussen Zavelstraat en Bruul
- Belsehei

Cultuurcentrum presenteert nieuwe seizoensbrochure
Het seizoen 2015-2016 van cultuurcentrum de Werft loopt stilaan ten einde. De medewerkers zijn ondertussen volop bezig met het nieuwe programma. Je kan nu al je favoriete voorstellingen aanduiden in de seizoensbrochure 2016-2017. Die is verkrijgbaar in het cultuurcentrum en aan het onthaal van het stadhuis. De ticketverkoop start op zaterdag 28 mei. Je kan daarvoor terecht in De Waai van 8u tot 12u. Of je kan vanaf dinsdag 31 mei je bestelformulier binnenbrengen bij het cultuurcentrum tijdens de openingsuren. Het bestelformulier vind je in de seizoensbrochure.

Buiten spelen in Punt met PlayMobiel
Op woensdag 25 mei houdt de PlayMobiel halt in Punt. De caravan staat van 14u tot 17u op het speelplein achter vbs Top@punt. De PlayMobiel is uitgerust met spelmateriaal. Animatoren begeleiden de activiteiten. Alle kinderen, samen met hun ouders of grootouders, zijn welkom om gratis mee te spelen.

Tips voor fietsers richting Sint-Dimpna
Vanaf 9 mei staan werken gepland in Rozendaal en Heidebloemstraat. Tijdens de werken is geen doorgang mogelijk. Als fietser kan je van het station via Fabriekstraat – buurtweg (paadje van Moortgat) – Kanunnikenblok – Gansakker naar Sint Dimpna rijden. Ben je met de wagen dan volg je de omleiding via de Ring.